_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Cannelloni

Cannelloni

Cannelloni is friemelwerkje om te maken. Ik kook de pasta altijd heel even voor. Zeker als ik ervoor kies om hem rechtop in een ovenschaal te zetten en de pasta niet overal de saus raakt. Het maakt het vullen echter wat lastiger. Je kunt een spuitzak gebruiken maar zorg dan wel dat je vulling geen grote stukken bevat.

 

Bereiden ± 45 min | oven ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

250 gr cannelloni

300 gr gehakt

400 gr verse spinazie

300 gr ricotta

2 el olijfolie

2 uien

sap van ½ citroen

1 teen knoflook

1 blik tomatenblokjes

2 tl rozemarijn

2 tl oregano

1 aubergine

4 el parmezaanse kaas

100 ml rode wijn (optioneel)

Verwarm de oven voor op 190°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de cannelloni tot hij wat zachter begint te worden. Hij hoeft nog niet beetgaar te zijn want ze garen nog in de oven, dus houdt ze goed in de gaten. Giet af en spoel af met koud water. Ik laat ze tot gebruik in een pan met koud water staan om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak in een koekenpan tot ze bruin kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de wijn, kruiden, peper en zout. Je kunt de wijn ook weglaten als je hier niet van houdt. Neem van het vuur en schenk in een ovenschaal.

Verhit 1 el olie in een wok en laat de spinazie slinken. Doe de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken.

Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Snijd de uien en knoflook fijn en bak nog even met het gehakt mee. Neem van het vuur.

Hak de spinazie fijn en meng deze samen met het citroensap door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de cannelloni uitlekken en zet ze rechtop en tegen elkaar aan in de ovenschaal. Vul voor de helft met gehakt. Vul de tweede helft van de cannelloni met het ricotta-spinazie mengsel en verdeel de geraspte parmezaanse kaas erover. Bak de cannelloni in 20 min in de oven gaar.


Share or like

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl