_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kip met chipotlesaus

Kip met chipotlesaus

Deze licht pittige saus is heerlijk bij bbq vlees. Je kunt het vlees voordat je het op de hete grill legt alvast bestrijken met de saus of de saus erbij serveren. Speel zelf een beetje met de hoeveelheid chipotlepoeder als je de saus te pittig vindt. Ik vind het lekker om de saus te gebruiken bij kip. Voor een snelle maaltijd bak je de kip in de grillpan en maak je ondertussen een couscoussalade klaar met bonen, mais, paprika en ui. Perfect voor drukke doordeweekse dagen.

 

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

600 gr kipfilet

100 ml ketchup

1 tl chipotlepoeder

2 el appelazijn

2 el suiker

1 tl worcestershire saus

25 ml honing

1 teen knoflook

½ tl zout

½ tl komijnpoeder

½ tl peper

koriander voor garnering

Maak de kip schoon en snijd de kipfilets in grote stukken (doormidden snijden is al voldoende). Pel de knoflook en pers hem uit boven een maatbeker. Doe alle overige ingrediënten (behalve de koriander) in een maatpeper. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Dit kan ook in een blender.

Verwarm een bbq grill of grillpan en bak de kipfilets. Bestrijk halverwege een keer met de saus en bak tot de kip gaar is. Haal ze van de grill en bestrijk ze nogmaals met de saus. Snijd de koriander fijn en strooi deze over de kip.


Share or like

Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Yoghurt, noten en fruit

Yoghurt, noten en fruit