Yoghurt, noten en fruit

Het blijft een moeilijk om in de supermarkt voorbij te lopen. Verse bosvruchten. Ik koop ze niet vaak vanwege de dure prijs buiten het seizoen, maar het is altijd weer smullen als ik ze in huis heb. Heerlijk ontbijt en als je ogen dicht maakt, waan je je weer even in de zomer.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de noten met de honing in een kom en roer zodat de honing wordt verdeeld over de noten. Spreid de noten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven goudbruin. Hussel ze elke 5 min door elkaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Maak ondertussen het fruit schoon.

Doe de yoghurt in een mooie schaal of weckpot, verdeel de noten erover en garneer met vers fruit.

 

Bereiden ± 5 min | oven ± 15 min

 

Ingrediënten (2 personen)

400 ml griekse yoghurt

125 gr gemengde noten (hazelnoten, macadamia, walnoten, amandelen)

4 el honing

vers fruit (bosbessen, bramen en aardbeien)


Share and like