_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gegrilde groenten met feta

Gegrilde groenten met feta

Met deze gegrilde groenten kun je zoveel variëren als je zelf wilt. Gebruik de groenten die jij lekker vindt. Houd je niet van de anijsachtige smaak van het karwijzaad neem dan andere kruiden zoals tijm of oregano. Hier staan ze in vele variaties regelmatig op tafel.

 

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr groene asperges

2 rode paprika

5 rode uien

1 courgette

1 el karwijzaad

2 tenen knoflook

100 gr feta

olijfolie, zout en peper

Snijd de harde onderkant van de asperges af en halveer ze. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Snijd de courgette in plakken. Maak de uien schoon en snijd in kwarten. Doe de groenten in een kom en meng met wat olijfolie en het karwijzaad. Pel de knoflook en pers deze uit boven de kom. Breng op smaak met zout en peper en laat even marineren.

Verwam een grill op hoog vuur en bak de groenten in porties gaar en tot ze grillstrepen hebben. Doe ze in een mooie schaal en verkruimel de feta erover.


Share or like

Lamsbout

Lamsbout

Rode biet-perentaart

Rode biet-perentaart