_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Wortels kunnen wat mij betreft het hele jaar door. Zomer of winter, onze kleine man roept steevast dat hij hutspot wilt eten als ik hem vraag wat we moeten koken. Ik vind deze in de oven geroosterde wortels lekker. Door de honing krijgen ze een lekker gekarameliseerd laagje. Als ze te koop zijn, gebruik ik de gekleurde wortels, maar met oranje bospenen gaat dit ook prima.

 

Bereiden ± 10 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

800 gr gekleurde wortels

handje pompoenpitten

1 el honing

½ el karwijzaad

olijfolie, peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de wortels. Halveer de dikke wortels zodat ze allemaal ongeveer even dik zijn. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de wortels een paar min hierin. Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, honing en het karwijzaad. Hussel goed en breng op smaak met zout en peper. Rooster de wortels 30 min in de voorverwarmde oven.

Verhit ondertussen een droge koekenpan op middelhoog vuur en pof de pompoenpitten. Neem ze uit de pan en strooi ze over de wortels zodra deze uit de oven komen.


Share or like

Meringue citroencheesecake taartjes

Meringue citroencheesecake taartjes

Cannelloni

Cannelloni