_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Lamsbout

Lamsbout

Lamsbout uit de oven, heerlijk mals vlees. Perfect voor een zondagse maaltijd. Maak er deze gegrilde groente of deze wortels en zelfgemaakte pomme duchesse bij. En vergeet het glas rode wijn niet.

 

Bereiden ± 10 min | oven ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1 kg lamsbout

2 tenen knoflook

3 takjes rozemarijn

handje salieblaadjes

olijfolie, zout en peper

Verwarm de oven op 220 °C. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de bovenkant van de lamsbout in en stop de plakjes knoflook erin. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd de salieblaadjes fijn. Strooi de rozemarijnnaalden en de gehakte salie over het vlees. Braad het vlees in de oven gaar in 45 min. Haal het uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 15 min rusten voordat je het aansnijdt.

Wij eten de lam graag medium gebakken, dan kun je rekenen op ongeveer 15 min per 500 gr vlees. Eet je hem liever doorbakken, reken dan op 20 min per 500 gr vlees.


Share or like

Tortilla's met kipkebabs

Tortilla's met kipkebabs

Gegrilde groenten met feta

Gegrilde groenten met feta