_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gegratineerde uiensoep

Gegratineerde uiensoep

Heerlijk, de dagen worden weer korter en het wordt frisser buiten. Dan kunnen we ook weer overstappen op de winterse gerechten. Deze uiensoep heeft zijn mooie kleur te danken aan de uienschillen. Door deze even te laten meekoken ontstaat er een mooie oranje/bruine bouillon. Wij eten dit als hoofdgerecht met een borrelplankje met kaasjes en worst. Lekker om de hele zondagavond nog van te snoepen.

 

Bereiden ±  90 min | oven ±  5 min

 

Ingrediënten (4 personen)

7 grote uien

1 laurierblad

6 takjes tijm

200 ml witte wijn

1½ l water

1½ blokje rundvleesbouillon

50 gr boter

stokbrood

stukje emmentaler, geraspt (of gruyèrekaas)

Schil de uien. Doe de uien in een grote ketel en voeg hier 1½ l water aan toe. Breng aan de kook en laat 15 min trekken. Giet de uienbouillon door een zeef in een kom.

Halveer de uien en snijd in halve ringen. Bind de takjes tijm bij elkaar met keukentouw. Verwarm de boter in een soeppan en bak de uien op laag vuur in 20 min zacht en glazig. Voeg de witte wijn toe en roer even zodat de alcohol verdampt. Voeg de uienbouillon, de bouillonblokjes, het laurierblad en de tijm toe en laat 60 min zachtjes koken. Verwijder de tijm en het laurierblad.

Verwarm de ovengrill voor op 220 °C. Doe de soep in ovenbestendige kommen. Snijd het stokbrood in plakjes en leg in elke soepkom 1 of 2 plakjes stokbrood. Bestrooi met geraspte emmentaler en plaats 5 min onder de grill.

Als je van wat meer smaak houdt, kun je in plaats van emmentaler ook gruyèrekaas gebruiken.


Share of like

Rode biet-perentaart

Rode biet-perentaart

Salade met knoflookgarnalen

Salade met knoflookgarnalen