_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

 

Yes, de pompoenen zijn er weer in alle soorten, kleuren en maten. Om een hoop hakwerk te vermijden gebruik ik voor deze soep een flespompoen. Lekker makkelijk te snijden en er zitten vrij weinig pitten in. Een flespompoen geeft tevens een mooie gladde soep omdat je hem makkelijk kunt pureren. Je kunt de schil gewoon eten. Ik haal hem eraf omdat hij makkelijk loslaat als de pompoen uit de oven komt. Wil je een vegetarische soep? Gebruik dat groentebouillon in plaats van kippenbouillon. En naast een lekkere lunch ook een prima gerecht als avondeten.

 

Bereiden ± 40 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (6 personen)

1 flespompoen

1 grote winterpeen

1 grote ui

2 tenen knoflook

1 el gedroogde oregano

1 el sambal badjak

2 l kippenbouillon

100 gr crème fraîche

4 el pompoenpitten

platte peterselie

olijfolie

peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Verwijder de uiteinden van de pompoen en snijd hem in acht stukken (in de lengterichting). Verwijder de pitten en leg de stukken pompoen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en peper en rooster ze 30 min in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder naar wens de schil. Snijd de pompoen in grote stukken.

Snipper ondertussen de ui en hak de winterpeen en de knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de winterpeen toe en bak een paar min mee. Voeg de oregano en sambal toe en meng goed met de rest. Ik gebruik eigengemaakte sambal badjak, maar je kunt natuurlijk ook gewoon sambal uit de winkel gebruiken. Voeg de stukken pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep voor 30 min zachtjes doorkoken totdat de groenten zacht zijn. Haal de soep van het vuur, laat wat afkoelen en pureer glad. Verwarm nog even door terwijl je in een droge koekenpan de pompoenpitten roostert. Verdun de crème fraîche met een beetje water zodat hij vloeibaar wordt.

Schep de soep in kommen en versier deze met de crème fraîche, pompoenpitten, wat fijngesneden peterselie en peper.


Share or like

 
Salade met knoflookgarnalen

Salade met knoflookgarnalen

Banaan-bessen ontbijtmuffins

Banaan-bessen ontbijtmuffins