Salade met knoflookgarnalen

Deze salade is lekker snel in elkaar gezet. De garnalen hoef je maar een paar minuutjes te bakken. Ondertussen snijd je alle groenten fijn. Ik gebruik het liefst verse garnalen. Je kunt echter ook diepvriesgarnalen gebruiken en de garnalen zelf op smaak brengen met knoflook en peper.

Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de garnalen hierin gaar. Snijd ondertussen de sla in repen en spoel schoon. Maak de paprika’s schoon en snijd het vlees in blokjes. Halveer de tomaten en snijd de avocado in blokjes. Sprenkel wat citroensap over de avocado om verkleuren te voorkomen. Snijd de komkommer in lengterichting in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd in stukjes. Knip de blaadjes van de bladpeterselie los van de steeltjes. Meng de sla, paprika, tomaten, avocado, komkommer en peterselie met elkaar.

Doe de ingrediënten voor de dressing (de mosterd, honing, olijfolie en witte wijnazijn) in een jampot en schud goed. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de salade over de borden en sprenkel de dressing erover. Haal de garnalen uit de pan en leg ze op de salade. Serveer met een partje citroen.

 

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (2 personen)

200 gr knoflookgarnalen (vers)

1 little gem sla

1 rode paprika

1 gele paprika

1 komkommer

1 avocado

250 gr kerstomaatjes

2 el bladpeterselie

1 el mosterd

2 el witte wijnazijn

2 el honing

4 el olijfolie

1 citroen

peper en zout


Share or like