_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Bieten tarte tatin

Bieten tarte tatin

Mijn hart maakt altijd weer een sprongetje als de rode bieten kunnen worden geoogst. Vers uit de tuin zijn ze echt het allerlekkerst. Ik pof ze vaak gaar in de oven voordat ik ze in een salade verwerk of warm als groente bij een gerecht serveer. Als je eens iets anders ermee wilt maken, is deze tarte tatin echt een aanrader. Het ziet er door de mooie kleur prachtig uit op tafel. Dit recept is ook leuk om te maken met verschillende kleuren bieten.

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 1u en 25 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1 rol roomboterbladerdeeg

1 el olijfolie

40 gr boter

500 gr rauwe rode bieten

200 gr sjalotten

2 el lichtbruine basterdsuiker

1 el sherry-azijn

1 tl jeneverbessen

 

Dressing

35 gr walnoten

3 el dille

2 el sinaasappelsap

rasp van ½ sinaasappel

1 el citroensap

3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de bieten schoon en snijd ze in dikke plakken of kwarten. Maak de sjalotten schoon en halveer ze. Kneus de jeneverbessen licht.

Verhit de olie met de boter in een koekenpan en voeg de bieten, sjalotten, basterdsuiker, azijn en jeneverbessen toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de ingrediënten om, verdeel ze over een tarte tatinschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 1u in de oven tot de groenten gaar zijn. Neem de schaal uit de oven en verdeel de groenten mooi over de schaal.

Rol het deeg uit en prik er gaatjes in met een vork. Leg de deegbodem over de groenten in de schaal en stop de rand in. Bak de taart in 25 min knapperig en goudbruin. Neem uit de oven en laat enkele min rusten voordat je de taart op een schaal stort.

Hak voor de dressing de walnoten en dille fijn. Klop in een kom alle ingrediënten door elkaar en voeg zout en peper toe. Schep de dressing vlak voor serveren over de taart.


Groentequiche

Groentequiche

Cinnamon twirls

Cinnamon twirls