_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Scones met lemon curd

Scones met lemon curd

Scones, heerlijk als ontbijt omdat ze zo lekker snel klaar zijn. Je kunt ze natuurlijk serveren met jam, maar met zelfgemaakte lemon curd en lobbig geklopte slagroom zijn ze nog lekkerder. Begin wel een dagje eerder met de lemon curd, want deze moet in de koelkast opstijven. Je kunt de curd zo’n twee weken in de koelkast bewaren.

 

Bereiden lemon curd ± 20 min | afkoelen ± 2 uur

Bereiden scones ± 10 min | oven ± 10 min

 

Ingrediënten

Lemon curd

5 el boter

¼ cup honing

4 eierdooiers

1/8 tl zout

½ cup citroensap

 

Scones (8 stuks)

310 gr bloem

1 el poedersuiker

1 ½ el bakpoeder

een snufje zout

250 ml melk

30 gr gesmolten boter

slagroom

lemon curd

Begin met de lemon curd. Zorg ervoor dat de boter en eierdooiers op kamertemperatuur zijn. Pers de citroenen uit en zeef het sap. Doe de boter in een kom en mix zacht. Voeg de honing toe en mix tot een bleek en romig geheel. Voeg een voor een de eierdooiers toe. Mix goed na elke toevoeging. Voeg het zout toe en verlaag de snelheid van de mixer. Voeg het citroensap toe en mix. Schrik niet als het een korrelig geheel is. Dat is normaal en trekt straks weg als je gaat roeren boven het vuur.

Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur en breng zacht aan de kook. Plaats een kom in de pan en zorg dat de bodem het water niet raakt. Doe het mengsel in de kom boven de pan. Blijf roeren met een garde terwijl je het mengsel verwarmt. Het zal langzaam een glad geheel worden dat gaat indikken. Dit duurt ongeveer 10 min. Om te testen of de lemon curd dik genoeg is kun je een lepel erin dopen. Trek met je vinger een streep over de achterkant van de lepel. Als je een streep trekt die niet dicht loopt is de lemon curd stijf genoeg. Giet hem over in schone jampotten en laat in de koelkast verder (minimaal 2 uur) opstijven.

Verwarm voor de scones de oven voor op 210 °C. Zeef de bloem, poedersuiker, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de melk en boter toe en meng dit met een mes. Kneed snel en luchtig tot een glad deeg en druk het deeg vervolgens plat op een met bloem bestoven werkvlak. Zorg dat het deeg ongeveer 3 cm dik is.

Steek met een bakring scones uit van ongeveer 5 cm doorsnede en leg deze dicht bij elkaar op een ingevet bakblik. Pak de overgebleven stukjes bij elkaar, kneed ze opnieuw en maak nog meer scones. Bak ze 10 min totdat ze goudkleurig zijn. Serveer met lemon curd en luchtig geklopte slagroom.


Share or like

Citroenkip met krieltjes

Citroenkip met krieltjes

Zuurvlees

Zuurvlees