_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Karameltaart

Karameltaart

Donna Hay, een van mijn favoriete kookboekauteurs. Ik houd van haar simpele gerechten. Deze taart is ook om van te smullen. Hij komt uit haar boek Basics to Brilliance. En briljant is de taart zeker! Als je kleine vormpjes hebt, kunt je eenpersoonstaartjes maken. Mocht je, net als ik deed, een grote taart maken, adviseer ik kleine stukjes.

 

bereiden ± 45 min | koelen ± 40 min

                     

Ingrediënten (8 stuks)

250 gr volkoren biscuits

100 gr ongezouten boter, gesmolten

80 gr pure chocolade

375 ml room

180 gr ongezouten boter

660 gr fijne kristalsuiker

250 ml water

1 tl zeezout

zeezout voor garnering

Doe om de karamel te maken, de boter en room in een sauspan en breng aan de kook. Haal van het vuur en zet weg.

Doe de suiker en water in een sauspan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Stop met roeren zodra het mengsel begint te koken. Kook het suikerwater tot een temperatuur van 180°C en de suiker mooi bruin is geworden. Pas op dat de suiker niet verbrand. Haal hem van het vuur als hij de gewenste kleur heeft bereikt. Giet het botermengsel in een dunne straal bij de karamel terwijl je met een garde roert. Zet de pan terug op middelhoog vuur, voeg het zout toe en kook totdat de karamel dikker wordt. Giet de karamel in een kom en laat afkoelen.

Voor de taartbodem maal je de koekjes in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de boter tot en mix tot het de boter en kruimels goed zijn gemengd. Duw de kruimels in de vorm en druk goed aan. Zet ze 20 min in de koelkast om op te laten stijven.

Giet de karamel in de taartbodem en koel weer 20 min. Smelt de chocolade en verdeel deze over de taart. Besprenkel met zeezout en eetbaar goudpoeder of bladgoud.


Share or like

Home made burgers

Home made burgers

Tortilla's met kipkebabs

Tortilla's met kipkebabs