_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Bosvruchtencobbler

Bosvruchtencobbler

Bosvruchten cobbler

Dit gebak is gebaseerd op pruimencobbler uit het delicious. Kookboek Proef de wereld. Ik maakte een versie met bosvruchten. Serveer hem met slagroom of een quenelle vanille-ijs en je hebt een heerlijk nagerecht.

 

Bereiden ± 20 min | oven 45 min

                     

Ingrediënten (6 pers)

800 gr bosvruchten

130 gr fijne kristalsuiker

2 tl maïzena

1 el citroensap

½ tl kaneel

100 gr koude boter

225 gr zelfrijzend bakmeel

1 ei

80 ml karnemelk

poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bosvruchten in een kom en meng er 55 gr suiker, kaneel, citroensap en maïzena door. Zet opzij en roer af en toe.

Zeef het bakmeel en een snuf zout in een kom en wrijf er met de vingertoppen 100 gr boter door tot het mengsel eruitziet als grof broodkruim. Roer de achtergehouden 75 gr suiker erdoor. Doe de bosvruchten in een ronde ovenschaal of taartvorm. Klop het ei en de karnemelk in een kom door elkaar en goed het al roerend bij het kruimmengsel tot het een kleverig deeg is. Stort het op een royaal bebloemd werkvlak en rol het 1 cm dik uit. Steek er met een koekjessteker of bakring met een diameter van ongeveer 6 cm rondjes uit. Steek het vormpje tussendoor steeds in de bloem om te voorkomen dat het vrij natte deeg blijft plakken. Leg de deegrondjes op de bosvruchten en zorg dat ze elkaar licht overlappen. Bak de cobbler in de oven in 45 min gaar en goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer.


Share or like

Konijnenbouten met tijm en bacon

Konijnenbouten met tijm en bacon

Peperkoek-koekjes

Peperkoek-koekjes