_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Speculaasjes

Speculaasjes

Speculaas

Speculaas, koekjes die het hele jaar kunnen. Bij de thee, gewoon als tussendoortje of op de boterham. Bij deze tijd van het jaar mogen ze echt niet ontbreken. Doordat het deeg vrij stevig is, is het een leuk klusje om samen met kinderen te maken. Je kunt in plaats van zelf specerijen te mengen ook gewoon kant en klare speculaaskruiden gebruiken.

 

Bereiden ± 20 min | rusten ± 1 uur tot 1 nacht | oven ± 30 min

                     

Ingrediënten (24 stuks)

110 gr zachte boter

150 gr lichtbruine basterdsuiker

50 ml melk

250 gr bloem, gezeefd

4 tl bakpoeder

4 tl kaneelpoeder

1 tl nootmuskaatpoeder

1 tl kruidnagelpoeder

2 tl gemberpoeder

½ tl gemalen witte peper

4 el amandelschaafsel

Doe de boeter, suiker en ¼ tl zout in een kom en romig met de mixer. Voeg melk, bloem, bakpoeder en alle specerijen toe en kneed tot een stevige bal. Pak de bal in met plasticfolie en laat hem 1u tot 1 nacht rusten in de koelkast. Hoe langer je het deeg laat rusten hoe beter de smaak wordt.

Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif een speculaasplank met wat bloem. Zorg ervoor dat de bloem goed in de richels zit om te voorkomen dat het deeg vastplakt. Neem een stukje van het deeg (ter grootte van een walnoot) en druk dit met je handen uit in de vorm. Snijd indien nodig bij met een mes. Tik met het plankje op de rand van je werkblad zodat de koekjes loskomen.

Maak op de deze manier alle koekjes en leg ze op het bakpapier. Bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Doe telkens opnieuw wat bloem in de vorm. Je kunt het deeg ook uitrollen en met koekjesstekers de speculaasjes uitsteken. Zorg ervoor dat je het deeg dun uitrolt, ongeveer 3 mm dik. Bak de speculaasjes 25 tot 30 min in de voorverwarmde oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.


Share or like

Herfstquiche

Herfstquiche

Home made burgers

Home made burgers