_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Herfstquiche

Herfstquiche

Herfstquiche

Deze quiche ziet er, naast dat hij heerlijk smaakt, ook beeldschoon uit. Probeer een paar mooie paddenstoelen te kopen die je voor de garnering kunt gebruiken. Je kunt elke paddenstoelen nemen die je lekker vindt. Voor deze quiche gebruikte ik cantharellen, koningsoesterzwam en Pied du Mouton. Paddenstoelen die in de herfst goed te krijgen zijn in de supermarkt. Als je niet van deze wat sterkere paddenstoelen houdt, kun je ook kastanjechampignons of gewone champignons gebruiken.

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 50 min

 

Ingrediënten (4 personen)

250 g tarwemeel

300 g kwark

4 el olijfolie

2 el marjoraan

100 gr bacon

1 prei

200 gr paddenstoelenmix

1 ui

3 eieren

75 gr parmezaanse kaas, geraspt

4 el broodkruim

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in de keukenmachine van het meel, 250 g kwark, 2 el olijfolie en 1 tl zout tot een soepel deeg. Snijd de ui en prei in halve ringen. Snijd de grote paddenstoelen in kleinere stukken. Snijd de bacon in repen van ongeveer 1 cm breed. Bewaar een paar mooie paddenstoelen en wat stukjes bacon om de quiche te garneren.

Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de baconreepjes en paddenstoelen erdoor en bak 4-5 min. Laat het vocht uit de paddenstoelen goed verdampen. Voeg de ui en prei toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.

Rol het deeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Bestrooi met het broodkruim om te voorkomen dat de bodem te nat blijft tijdens het bakken. Verdeel de groenten over de deegbodem.

Klop de eieren los en met laatste 50 g kwark, de marjoraan, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten. Garneer met de achtergehouden paddenstoelen en bacon. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 50 min goudbruin en gaar.


Share or like

Tagliatelle met kabeljauw

Tagliatelle met kabeljauw

Speculaasjes

Speculaasjes