_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Home made burgers

Home made burgers

Home made burgers

Weekend! Tijd voor home made burgers. Ik houd niet zo van het kneden van gehakt, maar deze burgers zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare, dat ik het er wel voor over heb. Gebruik wat jij lekker vindt bij het stapelen van de hamburger. Lekker met aardappelpartjes uit de oven.

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 10 min

 

Ingrediënten (4 personen)

600 gr rundergehakt

4 hamburgerbroodjes

4 plakken cheddarkaas

8 plakken bacon

1 tl knoflookpoeder

1 tl oregano

½ tl worcestersaus

1 ei

3 el broodkruim

2 uien

2 tomaten

4 augurken

75 gr rucola

hamburgersaus of ketchup

peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 10 min in de oven tot ze bruin en knapperig zijn. Pel een van de twee uien en hak fijn. Doe het gehakt in een kom. Voeg de fijngesneden ui, het knoflookpoeder, de oregano, het broodkruim, het ei, de worcestersaus en peper en zout toe. Kneed alles met je handen goed door elkaar en vorm hamburgers. Maak ze wat groter dan je ze daadwerkelijk wilt hebben, want ze slinken nog in de pan.

Verwarm een grill op middelhoog vuur en bak de hamburgers bruin en gaar. Snijd ondertussen de tomaat, augurk en andere ui in plakken. Bak de uien even mee in de grill als je niet van de scherpe uiensmaak houdt. Haal de burgers uit de grill, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Snijdt de broodjes doormidden en leg ze even in de grill tot ze grillstrepen hebben.

Leg de onderzijde van het broodje op een bord. Leg hierop de hamburger, de kaas, de bacon, ui, augurk, tomaat en rucola. Eindig met de saus en de bovenkant van het broodje en steek een prikker erdoor om alles bij elkaar te houden.


Share or like

Speculaasjes

Speculaasjes

Karameltaart

Karameltaart