_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Rode biet-perentaart

Rode biet-perentaart

Vers van het land zijn ze het lekkerst. Ik heb het geluk dat mijn ouders en oma een groentetuin hebben waar ik in kan duiken. Al kun je ze tegenwoordig ook wel goed vers in de winkel kopen. Ik hou van de aardse smaak die eraan zit. In deze taart combineer ik die smaak met peer, sinaasappel en geitenkaas. Een perfecte combinatie.

 

Bereiden ± 20 min | oven ± 2u

 

Ingrediënten (4 personen)

1 rol roomboterbladerdeeg

4 rauwe rode bieten

2 rode uien

2 handperen

6 takjes tijm

100 gr geitenkaas

1 sinaasappel

handje walnoten

4 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

2 el honing

zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de bieten schoon en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal en pof ze in 1,5u gaar.

Meng voor de dressing het sap en rasp van 1 sinaasappel met de olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe aan de dressing. Schud goed en zet gebruik weg.

Haal de schil van de rode bieten en snijd ze in kwarten of plakken. Doe de bieten in een schaal en meng met de dressing. Snijd de uien in ringen, de peren in plakken en verkruimel de geitenkaas. Rol de bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd 1 cm van de rand af en leg die weer op de nieuwe rand. Deze zorgt voor een rand van de taart. Prik gaatjes in de bodem en bekleed hem met de bieten, uien, peren, walnoten en geitenkaas. Bestrijk de rand met losgeklopt ui en bak de taart in 30 min gaar.


Share or like

Gegrilde groenten met feta

Gegrilde groenten met feta

Gegratineerde uiensoep

Gegratineerde uiensoep