Tagliatelle met kabeljauw

Tagliatelle met kabeljauw

Een lekker stukje vis gaat er hier wel in. Ik gebruik eigenlijk altijd verse vis, maar je kunt ook prima vis uit de diepvries gebruiken. Laat deze dan wel goed ontdooien en dep hem droog, zodat hij mooi bakt in de pan.

Hebben jullie mijn nieuwste aanwinst servies trouwens gespot? Ik ben er helemaal verliefd op. Hele lichte pastel kleuren paars en blauw met een gouden finish. Ik denk dat ik er voortaan iedere dag van eet. :)

Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en kook beetgaar. Maak ondertussen de tenen knoflook schoon en hak ze fijn. Halveer de kerstomaatjes en snijd de basilicum fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en chilipoeder toe. Bak 1 min en voeg de tomaten toe. Bak de tomaten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de wijn toe, draai het vuur hoog en laat de alcohol verdampen. Voeg de basilicum en het sap en rasp van 1 citroen toe en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en zout en meng de tomatensaus met de tagliatelle.

Verhit ondertussen een tweede koekenpan met de boter. Breng de kabeljauw op smaak met peper en bak hem in de pan gaar. Verdeel de tagliatelle en de kabeljauw over de borden.

 

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr tagliatelle

400 gr kabeljauw

500 gr trostomaatjes

200 ml witte wijn

2 tenen knoflook

½ bos basilicum

¼ tl chilipoeder

1 citroen

olijfolie

25 gr boter

peper en zout


Share or like