_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Salade met peer & manchego

Salade met peer & manchego

Salade met peer & manchego

Manchegokaas. Afgelopen zomer hebben we er in Spanje kilo’s van gegeten. Hier is hij helaas wat duurder, maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Deze kaas is niet alleen lekker op een borrelplankje. Hij is ook goed te gebruiken in salades. Laat hem tot op het einde van het recept in de verpakking, anders heb je waarschijnlijk net als ik nog maar een klein beetje over als je wilt opdienen…

 

Bereiden ± 15 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 conference peren

1 citroen

4 el olijfolie

2 el honing

2 el sinaasappelsap

2 el sherryazijn (of rodewijnazijn)

8 plakken gedroogde ham

8 grissini

100 gr gemengde jonge bladsla

2 el walnoten

60 gr manchegokaas

Snijd de peren in plakken van een halve cm dik en bestrijk met citroensap van een halve citroen. Hak de walnoten grof en rooster in een droge koekenpan. Zet tot gebruik opzij. Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur en bak de plakken peer aan elke kant 2 min. Voeg de honing en het sap van de andere helft van de citroen toe en bak nog even totdat de peren mooi lichtbruin kleuren en karamelliseren. Schep de peren uit de pan op een schaal en doe het bakvocht in een schone jampot.

Doe de overgebleven olijfolie met het sinaasappelsap en de azijn in de jampot erbij, draai de dop erop en schud goed tot de dressing is gemengd. Breng op smaak met zout en peper.

Wikkel bovenaan om elke grissini een plak gedroogde ham en leg opzij. Snijd of schaaf de manchego in dunne plakken.

Verdeel de gemengde sla over de borden. Schik de plakken peer tussen de sla en schenk de dressing erover. Verdeel de walnoten en plakken kaas erover en leg de grissini erbij.


Share or like

Couscoussalade met gegrilde groenten

Couscoussalade met gegrilde groenten

Geonius pastasalade

Geonius pastasalade