_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Citroenmadeleines

Citroenmadeleines

Citroenmadeleines

Dit zijn echt mijn favoriete one bite cakejes. Heerlijk zacht en vers uit de oven het allerlekkerst. Het recept is voor ongeveer 24 madeleines. Als je een bakvorm hebt voor kleinere madeleines haal je er wat meer uit. Geen probleem overigens hoor. Dan neem je er toch gewoon 3 tegelijk bij de koffie.

 

Bereiden ± 30 min | koelen ± 1 nacht | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (24 stuks)

3 eieren

130 gr suiker

200 gr bloem

10 gr bakpoeder

1 citroen

20 gr honing

60 ml melk

220 gr boter

Met dit recept maak je trouwens citroenmadeleines. Er zijn echter ontelbaar veel varianten mogelijk. Maak ze bijvoorbeeld ook eens met sinaasappel of doop ze voor helft in gesmolten chocolade als ze uit de oven komen.

Begin een dag van tevoren met het deeg. Het moet namelijk een nacht in de koelkast staan. Smelt 200 gr boter en laat afkoelen. Klopt de eieren met de suiker tot een lichte en romige massa. Weeg boven een andere kom de bloem en het bakpoeder af. Rasp de citroenschil en voeg dit toe aan de bloem. Meng de honing en de melk met de afgekoelde boter en voeg dit aan de eieren toe. Schep er in twee keer de bloem door. Dek de kom af en zet hem een nacht in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Beboter de holtes van de bakplaat en strooi er wat bloem in. Gebruik de 20 gr overgebleven boter hiervoor. Aangezien je een paar porties moet bakken, gebruik je de boter elke keer om de vorm in te smeren. Het geeft niet dat de boter smelt omdat de bakvorm nog wat warm is. Doe een eetlepel deeg in elke holte en zet in de oven. Bak de madeleines 10 min in de voorverwarmde oven en zet de oven dan 1 minuut uit. Hierdoor krijgen de madeleines hun karakteristieke bolling. Haal de bakvorm daarna uit de oven en draai de madeleines om. Laat ze 2 min op de bakplaat en daarna verder op een rooster afkoelen. Vet de bakvorm opnieuw in met boter en bak tot je beslag op is. Bestrooi de madeleines met poedersuiker vlak voor serveren.


Share or like

Wafels

Wafels

Quesadillas

Quesadillas