_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Couscoussalade met gegrilde groenten

Couscoussalade met gegrilde groenten

Couscous-salade met gegrilde groenten

Deze warme couscoussalade is een heerlijk bijgerecht. Lekker als salade voor meatless monday of een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld Marokkaanse kiptaartjes. Dit recept is het basisrecept. Je kunt zelf naar smaak kruiden en specerijen toevoegen afhankelijk van het gerecht wat je erbij maakt. Denk bijvoorbeeld aan komijnpoeder, korianderzaad en karwijzaad. Gewoon lekker experimenteren zou ik zeggen.

 

Bereiden ± 20 min | oven ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1 bos jonge bospenen

3 rode uien

1 grote venkelknol

4 ½ el olijfolie

2 ½ el balsamicoazijn

2 el amandelschaafsel

200 gr couscous

Handje rozijnen

5 el peterselie

Sap van een halve citroen

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bospenen en halveer ze. Maak de uien schoon en snijd ze in kwarten. Maak de venkel schoon en snijd hem in grove stukken. Doe de groenten in een grote ovenschaal en besprenkel met 2 ½ el olijfolie, de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten in 45 min gaar in de voorverwarmde oven.

Verhit een droge koekenpan en rooster het amandelschaafsel. Doe deze in een kommetje en bewaar om straks te garneren.

Breng een pan met water aan de kook en kook de couscous volgens verpakking gaar. Roer los met een vork en doe in een mooie schaal. Hak de peterselie fijn en meng met de couscous. Voeg ook de rozijnen, 2 el olijfolie en het citroensap toe.

Haal de groenten uit de oven, leg ze op de couscous en garneer met het amandelschaafsel.


Share or like

Quesadillas

Quesadillas

Salade met peer & manchego

Salade met peer & manchego