_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gehaktballetjes met auberginehummus

Gehaktballetjes met auberginehummus

Gehaktballetjes met aubergine-hummus

Deze gehaktballetjes kun je maken met gehakt naar keuze. Ik maak ze van rundergehakt, maar met lamsgehakt zijn ze ook heerlijk. De auberginehummus heeft een mooie zachte smaak. Maak het af met frisse yoghurt en kruiden.

Bereiden ± 20 min | oven ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

Gehaktballen

3 sneeën witbrood

75 ml melk

1 tl olijfolie

4 el pijnboompitten

2 tl komijnzaad

1 tl komijnpoeder

3 teentjes knoflook

½ tl chillivlokken

sap van ½ citroen

1 rode ui

1 ei

1 kg rundergehakt

zout en peper

 

Auberginehummus

1 aubergine

400 gr kikkererwten (uit blik)

2 el tahini

1 el citroensap

1 el olijfolie

2 teentjes knoflook

1 tl komijnpoeder

zout en peper

 

Serveer met:

Griekse yoghurt

Feta

Korianderblaadjes

Muntblaadjes

Platbroden

Verwarm de oven voor op 210°C. Was de aubergine en droog hem goed af. Maak enkele inkepingen in de aubergine en leg hem in een ovenschaal. Bak de aubergine 45 min in de oven zacht en gaar. Hak de aubergine in grove stukken en doe in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout en doe de hummus in een mooi bakje. Giet er wat olijfolie over.

Snijd ondertussen de korsten van de sneeën brood en scheur het brood in grove stukken. Doe de melk en het brood in een kom en laat weken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten. Doe ze in een kom en bewaar voor later. Maak de ui schoon en snijd hem doormidden. Hak een helft in grove stukken en snijd de andere helft in dunne ringen. Doe nu de olijfolie in de koekenpan en rooster het komijnzaad 3 min tot de geur goed vrijkomt. Doe het brood samen met het komijnzaad, de specerijen, knoflook, chillivlokken, citroensap, ui en ei in een keukenmachine. Mix om de ingrediënten te mengen. Voeg het gehakt toe en pulseer om het gehakt te verdelen met de overige ingrediënten. Laat 15 min in de koelkast afkoelen. Draai met vochtige handen gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van het gehaktmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven bij de aubergine en bak ze 20 min tot ze goudbruin zijn.

Verwarm het platbrood in de oven. Serveer het brood met de auberginehummes, de gehaktballetjes, pijnboompitten, griekse yoghurt, gesneden ui, feta, koriander- en muntblaadjes.


Share or like

Gevulde kwartels

Gevulde kwartels

Speckled egg easter cake

Speckled egg easter cake