_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Marokkaanse kiptaartjes

Marokkaanse kiptaartjes

Marokkaanse kiptaartjes

Deze taartjes hebben een heerlijk intense smaak. En tijdens het bakken wordt je huis gevuld met een Midden-Oosterse geur. Gebruik een extra blaadje bladerdeeg om versiering van te maken voor op de ‘deksels’ van de pannetjes. Je kunt de versiering afstemmen op het seizoen en je hebt het hele jaar door feestelijke taartjes.

Maak deze couscous met gegrilde groenten bij de kiptaartjes en je feestmaal is compleet. Oh nee ik vergeet het glas wijn.

Bereiden ± 30 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr kipfilet

60 gr bloem

1 tl kaneelpoeder

1 tl kurkuma

1 grote ui

2 tenen knoflook

2 tl geraspte gember

Snuf saffraandraadjes

4 el gedroogde abrikozen, fijngehakt

4 el groene olijven, fijngehakt

400 ml kippenbouillon

Sap van 1 citroen

2 el verse korianderblaadjes, fijngehakt

4 velletjes diepvriesbladerdeeg

1 eierdooier

Olijfolie

Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bladerdeeg ontdooien. Meng in een kom de bloem met kaneelpoeder, kurkuma, peper en zout. Snijd de kipfilets in blokjes van 1 cm en voeg deze toe aan de bloem. Meng zodat alle kipblokjes goed zijn bedekt met bloem.

Snipper de ui fijn, rasp de gember en pers de knoflook uit. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui, gember en knoflook een paar minuten. Voeg de kipblokjes toe. Klopt het teveel aan bloem van de kipblokjes af. Bak de kip goudbruin. Voeg de saffraan, abrikozen, olijven, het citroensap en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 min zachtjes koken. Neem van het vuur en roer de fijngehakte koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Vul 4 kleine ovenschaaltjes met het kipmengsel. Klop de eierdooier los in een kommetje en bestrijk de randen van de ovenschaaltjes ermee. Leg op elk ovenschaaltje een vel ontdooide bladerdeeg en druk goed aan. Snijd het overhangend deeg weg. Bestrijk het deeg licht met de losgeklopte eierdooier. Als je nog versiering wilt maken, leg deze dan op het vel bladerdeeg en strijk ook de versiering in met eierdooier. Maak in het midden van de taartjes met een mes een kleine inkeping zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de taartjes 30 min in de oven tot het deeg goudbruin is.


Share or like

Rainbow falafel bowl

Rainbow falafel bowl

Naanbrood met aubergine-gehakt

Naanbrood met aubergine-gehakt