_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Wafels

Wafels

Wafels

Bij de jaarwisseling horen wafels. Iets wat wij van oudsher al aten op oudjaars- en nieuwjaarsdag in plaats van oliebollen. Volgens mij iets typisch Limburgs. Iedereen bakt de wafels volgens zijn eigen recept. Dit recept is van mijn oma en als je goede voornemens hebt voor het nieuwe jaar om gezond(er) te gaan eten, moet je er niet te veel maken of ze weggeven. Alvast een hele fijne jaarwisseling en een liefdevol en gezond 2018!

 

Bereiden ± 45 min

 

Ingrediënten (ongeveer 75 stuks)

1 kg zelfrijzend bakmeel

500 gr margarine (blue band)

500 gr witte basterdsuiker

7 zakjes vanillesuiker

8 eieren

3 el melk

Snijd de boter in blokjes en doe deze in de mengkom van de mixer. Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en de eieren toe en mix. Voeg in delen het meel en de melk toe en blijf mixen met deeghaken. Het deeg is vrij stevig en plakkerig dus laat je niet verleiden om meer melk toe te voegen.

Verwarm een wafelijzer en bak de wafels. Ik heb een wafelijzer in hartjesvorm en voeg deeg ter grootte van een citroen toe aan het ijzer om mooie gevulde wafels te hebben. Laat de wafels afkoelen op een rooster. Bewaar de wafels luchtdicht. Ik vind dat deze wafels het lekkerst blijven als je ze in een plastic zak bewaard.


Share or like

Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip

Citroenmadeleines

Citroenmadeleines