_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Paprikarisotto met schelvis

Paprikarisotto met schelvis

Paprikarisotto met schelvis

Dit gerecht maakte ik met ‘luie risotto’ oftewel roerbakrisotto. De rijstkorrel zijn al licht gepoft waardoor ze niet zo lang hoeven te garen. Ideaal als je risotto wilt eten maar geen tijd (of zin) hebt om een half uur te roeren. Het smaakt niet zo lekker als echte risottorijst, maar de korrels zijn mooi zacht en smaakvol. En goed alternatief voor drukke dagen.

Bereiden ± 45 min / oven ± 10 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 sjalotten

2 paprika’s (rood en geel)

3 el olijfolie

350 gr roerbakrisotto

groentebouillon

25 gr boter

4 stukken schelvis

125 gr crème fraîche

2 takjes munt

25 gr parmezaanse kaas

peper en zout

Maak de sjalotten en paprika’s schoon. Snipper de sjalotten en snijd de paprika’s in dunnen reepjes. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot tot hij glazig is. Voeg de paprika toe en bak mee totdat deze zacht begint te worden. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. Voeg volgens de verpakking bouillon toe en kook de risotto gaar. Dit duurt ongeveer 5 min als je roerbakrisotto gebruikt.

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bestrooi de schelvis met peper en zout. Bak de schelvis in 5 min. Keer halverwege. Haal de risotto van het vuur en meng de crème fraîche en geraspte parmezaanse kaas erdoor. Schep de risotto op de borden en leg een stuk schelvis op elk bord. Bestrooi met fijngesneden blaadjes munt.


Share or like

Appeltaart

Appeltaart

Kipsaté met komkommersalade

Kipsaté met komkommersalade