_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip

Wraps met krokante kip

Deze tortilla’s worden gevuld met heerlijke krokante kip. In plaats van frituren maak ik de kip in de oven. Net zo makkelijk en veel minder vet. Als je geen panko kunt vinden, kun je ook broodkruimels gebruiken.

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

4 kipfilets

200 ml karnemelk

1 tl zout

1 el knoflookpoeder

1 el paprikapoeder

75 gr bloem

1 tl chilipoeder

2 tl peper

150 gr panko

Avocadosaus

1 avocado

150 ml karnemelk

1 tl appelazijn

1 teen knoflook

bosje peterselie

½ bosje koriander

1 limoen

peper en zout

tortilla’s

krulsla

4 stengels lente-ui

1 rode ui

Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de kipfilets schoon en snijd in dunne repen. Doe de kip in een kom en giet hier 200 ml karnemelk bij. Meng goed en zet apart. Doe de bloem met zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en panko in een diep bord en roer door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de repen kipfilet een voor een uit de kom en laat ze goed uitlekken. Leg in het bord met pankomengsel. Schep met een schone lepel ook wat panko op de kipfilet zodat deze aan alle kanten goed is bedekt. Druk goed aan en leg voorzichtig op de bakplaat. Herhaal dit met de rest van de repen kipfilet. Bak de kip in 20 min in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

Maak de avocado schoon voor de saus en doe hem in een kom. Voeg het sap van 1 limoen toe en prak met een vork fijn. Voeg de karnemelk en azijn toe en klop met een garde tot een gladde saus. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de avocadosaus. Voeg ook de fijngesneden peterselie en koriander toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Maak de sla schoon, hak de lente-ui in dunne ringen en de ui in halve ringen. Verwarm de tortilla’s als de kip gaar is. Beleg de tortilla’s met sla, krokante kip, lente-ui en rode ui en sprenkel er wat avocadosaus overheen.


Share or like

Garam masala kip

Garam masala kip

Wafels

Wafels