_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Geonius pastasalade

Geonius pastasalade

Geonius pasta salade

Begin november kreeg ik een leuke vraag van een collega. Voor het eindejaarsgeschenk voor onze klanten en collega’s was het idee ontstaan om pasta te laten maken in de vorm van ons bedrijfslogo. Een pakje droge pasta is ook zo saai, dus ik was vereerd om een klein receptenboekje erbij te mogen maken. Behalve het maken van het receptenboekje was het heel leuk om eens een kijkje te kunnen nemen in de 'fabriek' van Pasta Pura waar de pasta werd gemaakt. Het is een supermooi geschenk geworden, waarbij de klanten en collega’s een etentje bij Beluga Loves You kunnen winnen door hun pastagerecht te posten. Dus koken en posten maar! Ik ben erg benieuwd wat er allemaal voor een heerlijke creaties voorbij gaan komen.

 

Bereiden ± 30 min

  

Ingrediënten (4 personen)

400 gr pasta

100 gr bacon

125 gr groene asperges

150 gr erwten

100 gr bladspinazie

1 zakje mozzarella bolletjes

3 el groene pesto

1 el rode wijnazijn

1 el olijfolie

peper en zout

 

Pesto

1 bos basilicum

2 tenen knoflook

sap van een citroen

handje pijnboompitten

40 gr parmezaanse kaas

zeezout

olijfolie

Breng pan met water aan de kook. Hang hier een vergiet in en blancheer de erwten 1 min. Bewaar het water om de pasta in te koken. Snijd ondertussen de asperges in stukken en verwijder de harde onderkant. Snijd de bacon in dikke repen. Verhit een droge koekenpan en bak de baconrepen knapperig en goudbruin. Kook de pasta al dente. Voeg 3 min voordat de pasta gaar is de asperges toe en blancheer ze mee. Giet af in een vergiet en spoel onder koud water totdat de pasta en asperges zijn afgekoeld. Doe ze in een grote kom samen met de erwten, spinazie en mozzarella bolletjes.

Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten, zout, citroensap en kaas in een keukenmachine en mix tot een grove puree. Voeg terwijl de motor draait zoveel olijfolie toe totdat je een mooie structuur krijgt. Mix niet lang want dan. Doe 3 el pesto in een kom en roer de azijn en olijfolie erdoor. Er ontstaat nu een soort dressing. Giet de pestodressing bij de pasta en roer voorzichtig zodat de ingrediënten zich mengen.  Breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor serveren de baconreepjes toe en roer nog een keer door. Bewaar een paar baconreepjes voor de garnering.


Share or like

Salade met peer & manchego

Salade met peer & manchego

Konijnenbouten met tijm en bacon

Konijnenbouten met tijm en bacon