_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Konijnenbouten met tijm en bacon

Konijnenbouten met tijm en bacon

Konijn met tijm en bacon

Ook al zin in de kerstdagen? De maand december staat bij ons meestal in het teken van het testen van gerechten. Daarna is het kiezen welke gerechten het wel en welke het niet halen tot het kerstmenu. En konijn kan echt niet ontbreken. Het staat minimaal een van de kerstdagen op het menu. Thuis was het vroeger vaste prik. Daar kreeg mijn moeder het verzoek van mijn vader en broers en m zoveel konijnenbouten te maken dat er op ‘ 3e kerstdag’  konijn met boerenkoolstamppot kon worden gegeten.

 

Bereiden ± 10 min | oven ± 40 min

 

Ingrediënten (4 personen)

4 konijnenbouten

10 plakken bacon

2 el dijon mosterd

12 takjes tijm

4 rode uien

4 el balsamicoazijn

olijfolie

peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de konijnenbouten met peper en een beetje zout. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de konijnenbouten op een matig vuur mooi bruin. Laat de stukken konijn uitlekken en een beetje afkoelen. Bestrijk de stukken konijn met de mosterd, leg er de takjes tijm op en omwikkel ze met het spek.
Snijd de uien in dikke ringen en leg ze op de bodem van een braadschaal. Sprenkel de azijn over de uien. Leg de stukken konijn op de uien en besprenkel met olijfolie en een klein beetje water. Dek de braadschaal af met aluminiumfolie.
Braad de stukken konijn 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na ongeveer 20 minuten de folie van de braadschaal zodat ze een mooie bruine korst krijgen.


Share or like

Geonius pastasalade

Geonius pastasalade

Bosvruchtencobbler

Bosvruchtencobbler