_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kipsate, champignons en rijst

Kipsate, champignons en rijst

Op een drukke doordeweekse dag maak ik graag dit gerecht. Terwijl de kipsaté in de oven ligt kun je de rest bereiden. Heb je weinig tijd? Gebruik dan panklare voorgestoomde rijst. Dan gaat het nog sneller.

Ik vind het lekker om er wat kroepoek en zelfgemaakte zoetzure komkommers bij te eten.

 

Bereiden 20 min | oven 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

½ bosje verse koriander

1 rode spaanse peper

1 teen knoflook

3 el pindakaas met stukjes noot

Sojasaus

2 cm verse gemberwortel

2 limoenen

Olijfolie extra vierge

4 kipfilets

Honing

1 el zonnebloemolie

300 gr afgekoelde rijst

1 tl kurkuma

handje ongezouten cashewnoten

400 gr champignons

kroepoek en zoetzure komkommers voor erbij

Zet de grill op de hoogste stand. Zet de keukenmachine met het standaard mes klaar.

Doe de koriander met steeltjes, de Spaanse peper (zonder zaadlijst), de gepelde knoflook, de pindakaas en een scheut sojasaus in de keukenmachine. Schil en hak het stuk gemberwortel en doe het erbij. Pers 1 limoen uit en doe het sap erbij. Hak het mengsel tot een schepbare pasta en breng op smaak met zout en peper. Voeg een paar scheutjes water toe als het mengsel te stijf is. Schep de helft van de pasta in een mooi kommetje, sprenkel wat extra vierge olijfolie erover en zet klaar op tafel.

Snijd de kipfilets in stukjes van ca. 2 cm en doe ze in een kom. Schep de rest van het satémengsel uit de keukenmachine in de kom bij de kipstukjes, hussel ze door elkaar en masseer het mengsel er goed in. Spreidt de kipstukjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de kipstukjes met olijfolie. Zet ze hoog onder de hete grill, bak ze 8-10 min tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer de stukje om, besprenkel ze met wat honing en nog 5-8 min onder de hete grill.

Maak ondertussen de rijst en de champignons klaar. Doe voor de rijst de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de voorgestoomde of afgekoelde rijst in de koekenpan. Voeg de kurkuma en de cashewnoten toe en houd warm.

Zet een tweede koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de champignons totdat alle vocht is verdampt. Voeg vervolgens een scheutje sojasaus toe en verwarm even door.

Serveer alles in mooie kommen of schalen samen met kroepoek en zoetzure komkommers.


Share or like

Aardbeiensmoothie

Aardbeiensmoothie

Ricotta-kaneeltrifle

Ricotta-kaneeltrifle