_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kip met jerkpasta

Kip met jerkpasta

Deze kip is echt hemels. Vooral als je de tijd neemt om de marinade enkele uren van te voren te maken zodat deze lekker in de kip kan trekken. Restjes (als die er al zijn) kun je de dag erna prima gebruiken in een salade.

 

Bereiden ± 10 min | oven ± 1uur  | marineren 15 min (liefst enkele uren)

 

Ingrediënten (4 personen)

4 kippenbouten

1 ui

2 rode pepers

2 tenen knoflook

4 cm verse gemberwortel

2 tl tijmblaadjes

1/4 tl piment

125 ml appelazijn

125 ml sojasaus

1 el honing

80 ml olijfolie

citroen

 

Maak de jerkpasta door de ui, rode peper, knoflook, gember en tijm in een keukenmachine fijn te malen. Voeg piment, azijn, sojasaus, honing en olijfolie toe en meng tot een dikke puree.

Kerf de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal. Voeg de jerkpasta toe en zorg dat alles goed is gemengd. Dek af en bewaar in de koelkast. Je kunt de kip vrijwel direct na marineren in de oven leggen, maar lekkerst is als je hem een paar uur in de marinade laat rusten.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats een bakplaat onderin de oven met daarop een met kokend water gevulde braadslee. Schuif het rooster boven de bakplaat in de oven en leg de kip erop. Bak ze 30 min in de oven en bestrijk nog met marinade. Bak nogmaals 30 min totdat de kip gaar is en er een mooie korst op de kip zit.

Serveer met partjes citroen. En servetten :)

Bron: Delicious. Het Kookboek


Share or like

Skinny spaghetti carbonara

Skinny spaghetti carbonara

Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu