_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Lamsburger

Lamsburger

In de delicious.magazine van september 2017 stond een recept van heerlijke lamsburgers. De kruiden en jam die je ervoor nodig hebt, had ik helaas niet in huis. Het recept bracht me wel op het idee om nog eens hamburgers van lamsgehakt te maken.

 

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr Lamsgehakt

chilivlokken

worchestersaus

4 hamburgerbroodjes

2 kropjes little gem

2 tomaten

1/2 komkommer

1 rode ui

groentechips

Meng het gehakt met een snuf chilivlokken en worchestersaus naar smaak. Vorm van het gehakt met vochtige handen 4 stevige burgers. 

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de lamsbirgers in 8-10 min aan beide kanten goudbruin en gaar. Laat ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie 5 min rusten.

Halveer de broodjes horizontaal. Leg ze, eventueel in 2 porties, op het snijvlak in het hete burgervet en bak 1-2 min knapperig.

Leg sla met de burgers op de onderste helften van de broodjes. Verdeel de tomaat, ui en komkommer erover en dek af met de boventse helften van de broodjes. Steek er eventueel een prikker door.

Leg de burgers op 4 borden en geef er wat groentechips bij.


Share or like

Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Gebakken zilvervliesrijst met ei

Gebakken zilvervliesrijst met ei