_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Deze variant op de klassieke tiramisu vind ik vooral op warme zomerdagen heerlijk. Door de citroenen en de ietwat zure bosbessencompote is het een lekker fris nagerecht. Bijkomend voordeel: geniet de rest van de week van amaretti voor bij de koffie.

 

Bereiden ± 35 min | afkoelen ± 35 min | koelen 5 uur – 1 nacht

                     

Ingrediënten (6-8 personen)

2 citroenen

200 gr fijne kristalsuiker

150 ml limoncello

250 gr bosbessen

5 gesplitste eieren

250 gr mascarpone

20-24 savoiardikoekjes of lange vingers

italiaanse biscotti of amaretti voor erbij

Rasp de schil van de citroenen en snijd het rasp fijn. Pers de citroenen uit. Verhit 100 ml citroensap en 100 ml water met 100 gr suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost en breng dan aan de kook. Schenk 200 ml van de siroop in een mengkan en roer de limoncello erdoor. Voeg de bosbessen toe aan de rest van de siroop in de steelpan, draai het vuur lager en laat 3-5minuten zachtjes koken zonder te roeren. Laat afkoelen.

Klop intussen de eierdooiers en de rest van de suiker in een grote kom met een elektrische mixer ± 10 min tot het mengsel goed dik, bleek en romig is. Voeg de citroenrasp en mascarpone toe en klopt tot het glad is. Doe de eiwitten in een grote kom en klop met schone gardes tot zich zachte pieken vormen. Spatel het eiwit met een grote metalen lepel in 2 delen door het mascarponemengsel.

Doop de helft van de savoiardikoekjes snel in de limoncellosiroop en leg ze op de bodem van de glazen. Bestrijk met de helft van de citroenmascarponeroom en schep er de helft van de bosbessencompote over. Herhaal met een nieuwe laag koekjes en citroenroom. Zet de rest van de bosbessencompote apart.

Dek de glazen af met plasticfolie en laat een nacht (of tenminste 5uur) in de koelkast staan. Verdeel de bewaarde compote erover en serveer met de biscotti.

 

Bron: Delicious. magazine


Share or like

Kip met jerkpasta

Kip met jerkpasta

Lamsburger

Lamsburger