Skinny spaghetti carbonara

Dit recept komt uit het kookboek Jamie's Superfood en is op dit moment hét favoriete pastagerecht in huis. Het gerecht is snel klaar en de meeste ingrediënten heb je standaard wel in huis, waardoor het een fijn gerecht is voor door de week.

Breng in een pan gezouten water aan de kook en blancheer de erwten in een zeef kort. Leg de erwten opzij en kook de spaghetti beetgaar. Rooster in een droge koekenpan de amandelen. Doe de amandelen samen met de gepelde knoflook, een snufje zeezout, basilicum, parmezaanse kaas en citroensap in een keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Pulseer de erwten erdoor. 

Snijd de bacon in smalle reepjes en bak deze langzaam tot ze krokant zijn. Schep ze uit de pan en verwarm de erwtenpuree in het bakvet op laag vuur. 

Klop het ei met de yoghurt goed door elkaar. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookwater. Doe de pasta in de koekenpan en met met de erwtenpuree. Giet het ei-yoghurt mengsel erbij en neem de pan direct van het vuur. Roer door elkaar en voeg eventueel wat kookwater toe. Breng op smaak met zout en peper en schep de krokante baconreepjes erbovenop. 

 

Bereiden ± 30 min

 

Ingrediënten (2 personen)

200 gr doperwten (vers of diepvries)

1 el geschaafde amandelen

1 teen knoflook

1/2 bosje basilicum

15 gr parmezaanse kaas

1 citroen

150 gr spaghetti

50 gr bacon

1 ei

100 gr magere yoghurt

 

Bron: Jamie's Super Food - Jamie Oliver


Share or like