_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Choco-Meringuetaart

Choco-Meringuetaart

Dit dessert is perfect om een kerstdiner indrukwekkend af te sluiten. Begin op tijd! Dit recept kost namelijk wat tijd doordat je de meringue moet bakken. In mijn oven duurt dat altijd wat langer dan ik hoop. Zorg voor een paar goede dozen waarin de meringues luchtdicht kunt bewaren.

 

Voorbereiden ± 40 min | oven ± 1 uur en 25 min | afkoelen ± 2 uur en 30 min | bereiden ± 15 min

 

 

_MG_4443.jpg

Ingrediënten (8 personen)

9 eiwitten

350 gr fijne kristalsuiker

150 gr pure chocolade, grof gehakt

75 gr blanke geroosterde hazelnoten, grof gehakt

900 ml slagroom, lobbig geklopt

100 ml dikke Griekse yoghurt

150 gr poedersuike, gezeefd

50 ml hazelnotenlikeur

300 gr bramen

300 gr frambozen

150 gr blauwe bessen

100 gr pure chocolade voor garnering

100 gr melkchocolade voor garnering

Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Teken op het ene vel bakpapier een cirkel van 26 cm doorsnede en op het andere vel een cirkel van 20 cm en een cirkel van 13 cm doorsnede.

Klop de eiwitten stijf in een heel grote, schone kom, voeg een kwart van de suiker toe en klop tot de suiker helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de suiker in delen toe en klop steeds goed. Het eiwit moet mooi gaan glanzen. Spatel de gehakte chocolade en hazelnoten er voorzichtig en kort door. Strijk het eiwit uit over de cirkels op het bakpapier. Zorg ervoor dat alle drie de schijven van gelijke dikte zijn.

Bak de meringues 10 min in de oven, verlaag dan de temperatuur tot 100°C en bak ze nog 2 uur of tot ze knapperig en droog zijn. Laat afkoelen en bewaar ze luchtdicht tot gebruik.

Hak voor de garnering de pure en melkchocolade in stukken of trek krullen. Bewaar tot gebruik in de koelkast. 

De rest van het recept kun je voor het opdienen doen.

Spatel room, yoghurt, poedersuiker en hazelnootlikeur door elkaar. Leg, om de taart in elkaar te zetten, de grootste meringuecirkel op een grote schaal. Verdeel de helft van de room en de helft van het fruit erover. Leg de middelgrote meringue erop en verdeel het grootste deel van de rest van de room en de rest van het fruit erover. Leg de kleinste meringue er voorzichtig op. Bestrijk deze met de rest van de room, bestrooi met de achtergehouden hazelnoten en bestuif met poedersuiker. Garneer met de gehakte chocolade.

Bron: Delicious. magazine


Share or like

Spekkoek

Spekkoek

Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken