_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen

Dit gerecht kun je in een grote portie als hoofdgerecht gebruiken of in een kleinere portie als voorgerecht. Als ik toch eenmaal alles aan het fijnsnijden ben, maak ik zelf meestal het hoofdgerecht ervan.

 

Bereiden ± 25 min | oven ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

250 gr conchiglioni (grote pastaschelpen)

200 gr geroosterde paprika in olie, uitgelekt, gehakt

200 gr gemarineerde artisjokken in olie, uitgelekt, gehakt

100 gr olijven zonder pit, gehakt

200 gr feta, verkruimeld

500 gr kerstomaatjes

2½ el balsamicoazijn

1 el bruine basterdsuiker

80 ml olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de paste beetgaar, giet goed af en zet apart.

Snijd de paprika, artisjok, olijven en feta fijn. Meng ze in een kom met royaal zwarte peper, maar geen zout, en zet apart.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal van 2½ l inhoud. Meng de balsamico, suiker en 2½ el water en sprenkel het over de tomaten. Vul de pastaschelpen en leg ze, met de open kant boven, tussen de tomaten, liefst alles dicht tegen elkaar aan.

Lepel de olijfolie erover, dek af met folie en bak 15 min in de oven. Verwijder de folie en bak nog eens 3-5 min tot de tomaten zijn opengebarsten en de pasta een beetje goudbruin aan de randen is. Serveer de paste met tomaatjes en de sappen uit de ovenschaal. Het vocht in de ovenschaal is ook heerlijk om een stokbroodje in te dippen.


Share or like

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Gevulde pastaschelpen met bimi

Gevulde pastaschelpen met bimi