_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pita falafel

Pita falafel

Falafel kun je vrij makkelijk zelf maken, maar daar heb ik niet altijd zin in. De versies uit de supermarkt zijn ook prima.

 

Bereiden ± 15 min

 

Ingrediënten (4 personen)

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 zak paprikamix

4 el olijfolie

1 el azijn

30 gr witte kaas 

2 schalen falafelballetjes (vega)

4 grote pitabroodjes

170 gr Griekse yoghurt

75 gr veldsla

Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Maak de helft van de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng 1 1⁄2 el olie met de azijn. Besprenkel de paprika met de dressing. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min op middelhoog vuur.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes onder de grill of in de broodrooster.

Maak de rest van de knoflook schoon, pers boven de yoghurt in een kom en roer los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafelballetjes met de ui erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.


Falafel:

1 blik kikkererwten (ca 400 gr)

1 ei

1 teen knoflook

1 bos peterselie

1 ui, fijngesneden

1 tl korianderpoeder

1 el gemalen komijn

peper, zout en olie

Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de ui samen met de knoflook, korianderpoeder, komijn, zout en peper totdat de ui zacht is. Giet de kikkererwten af en dep ze droog. Doe ze samen met het uimengsel, de peterselie en het ei in een keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Maak van het mengsel ongeveer 12 balletjes met je handen. Verwarm 1 el olie in de pan en bak de falafelballetjes om en om in 10 min goudbruin.


Share or like

Yoghurt met gekaramelliseerde noten

Yoghurt met gekaramelliseerde noten

Aardbeiensmoothie

Aardbeiensmoothie