_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Spekkoek

Spekkoek

Spekkoek bakken. Een heerlijk zen klusje als je het mij vraagt. En de inspanning meer dan waard. Maak de laagjes waarmee je koek opbouwt zo dun mogelijk. Dan wordt de spekkoek het mooist.

 

Voorbereiden ± 15 min | bereiden ± 40 min

 

Ingrediënten

250 gr boter

250 gr basterdsuiker wit

12 eieren

150 gr bloem

2 el cacaopoeder

8 gr vanillesuiker (zakje)

½ el koek- en speculaaskruiden

Klop in een kom de boter en de suiker met een handmixer in ca. 10 min. romig. Splits de eieren. Klop één voor één de eierdooiers door het botermengsel. Spatel de bloem erdoor. Klop in een andere kom de helft van de eiwitten stijf (de andere eiwitten heb je niet nodig voor de spekkoek, maak hier bijv. meringues van). Spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Doe de helft van het van beslag in een andere kom en meng de cacaopoeder erdoor. Roer de vanillesuiker en de koekkruiden door de andere helft van het beslag. 

Verwarm de grill voor. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep 2-3 el koekbeslag in de vorm en strijk uit over de bodem met de bolle kant van een lepel tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm dik. Schuif de vorm ca. 15 cm onder de grill en laat het beslag in 1 ½ min. stollen. Schep 2-3 el chocoladebeslag erop en strijk het uit tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm. Schuif de vorm weer onder grill en laat het laagje in 1 ½ min. stollen.

Bouw de koek op dezelfde manier op met afwisselend ca. 7-8 laagjes koekbeslag en 7-8 laagjes chocoladebeslag, eindig met chocoladebeslag. Schakel de grill uit, laat de cake nog 10 min. in een open oven staan. Laat de koek in de vorm afkoelen.


Share or like

Kip Katsu met Japanse koolsla

Kip Katsu met Japanse koolsla

Choco-Meringuetaart

Choco-Meringuetaart