_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

Risotto, ik zou het het liefst iedere week eten. Helaas heb ik, als ik uit mijn werk kom, vaak te veel honger om eerst een uurtje in de pan te moeten roeren. Ik gebruik wel eens roerbak risotto als ik snel klaar wil zijn, maar er gaat toch niets boven goede risottorijst. 

 

Voorbereiding ± 10 min | bereiden ± 1 uur

 

Ingrediënten (4-6 personen)

20 gr gedroogde wilde paddenstoelen

1 l kippenbouillon

2 el olijfolie

100 gr boter

65 gr geweekte gedroogde paddenstoelen

3 teentjes knoflook, geperst

80 ml droge witte vermout

1 ui, fijngehakt

440 gr risottorijst

150 gr parmezaanse kaas, geraspt

10 gr fijngesneden kruiden (peterselie of bieslook)

Laat de gedroogde wilde paddenstoelen 20 min in 50 ml warm water weken. Giet ze af door een zeefje (dan blijft het gruis achter) en bewaar het vocht. Snijd de paddenstoelen in plakjes. 

Doe de bouillon en het paddenstoelenvocht samen in een pan. Breng de inhoud aan de kook. Zet het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat de inhoud zachtjes pruttelen.

Verwarm de helft van de olie en 20 gr boter in een pan. Voeg de uien toe en bak deze 10 min of tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe. Toer 1-2 min, of tot de rijst goed bedekt is. Voeg 125 ml bouillon toe aan de pan. Roer constant op matig vuur tot al het vocht is opgenomen. Doe er meer bouillon bij, ca 125 ml per keer. Roer het mengsel 20-25 min goed door, of tot het zacht is.

Verwarm ondertussen de resterende olie en 40 gr boter in een koekenpan op hoog vuur. Doe alle paddenstoelen knoflook erbij. Bak de ingrediënten 10 min, of tot ze zacht zijn. Blijf roeren. Zet het vuur laag en bak alles nog eens 4 min. Zet het vuur hoger. Doe de vermout erbij en kook het mengsel 2-3 min tot het vocht verdampt is. Zet het even weg.

Roer, zodra de risotto klaar is, de paddenstoelen, parmezaanse kaas en de resterende boter erdoor. Breng het gerecht op smaak en voeg voor serveren de kruiden toe.


Share or like

Mini-croque madame

Mini-croque madame

Gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen