_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Spaghetti met saucijzengehaktsaus en tijm

Spaghetti met saucijzengehaktsaus en tijm

Pasta, daar kun je nooit genoeg recepten van hebben. Bij ons thuis favoriet boven alle andere ingrediënten. 

Het fijne van dit recept is dat het in de oven kan, waardoor je weer wat tijd voor andere leuke dingen (of staren naar het ovenraampje). 

 

Bereiden ± 25 min | oven ± 35 min

 

Ingrediënten (4 personen)

6 rijpe trostomaten

4 tenen knoflook

½ bosje tijm

1 flinke tl chilivlokken

4 varkenssaucijzen met venkelzaad, velletje eraf, gehakt verbrokkeld

250 ml kippenbouillon

1 el extra vergine olijfolie

3 el tomatenpuree

250 gr kerstomaatjes aan de tros

400 gr spaghetti

verse ricotta, voor erbij

Verwarm de oven voor op 220°C en breng een pan met water aan de kook. Snijd de knoflook fijn en doe deze met de tomaten, tijm, chilivlokken en saucijzenvlees in een braadslee. Zorg ervoor dat je het saucijzen vlees goed klein verbrokkeld. Ik vind het niet zo lekker als er erg grote stukken in de saus zitten. Schenk de bouillon erbij, sprenkel de olie erover en bestrooi met zout en peper. Bak 20 min tot het vlees bruin kleurt en de tomaten gaar zijn. Neem de braadslee uit de oven en prak de tomaten grof. Schep om met de tomatenpuree en voeg de kerstomaatjes toe. Zet de gehaktsaus nog 10-15 min in de oven tot de kerstomaatjes gaat zijn. Kook ondertussen in de pan met water de spaghetti beetgaar. Roer de saus nog een keer door en serveer met de pasta en een lepel verse ricotta.

 


Share or like

Chocolade hazelnootcakejes

Chocolade hazelnootcakejes

Pittig gehakt met tortillachips & avocado

Pittig gehakt met tortillachips & avocado