_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Spareribs met hoisinsaus

Spareribs met hoisinsaus

Mijn mannen beginnen al te stuiteren bij het idee. Geen weer voor de bbq? Geen probleem hoor, ze kunnen prima in de oven. Als je een deel de avond van te voren alvast voorbereid, kun je op de dag zelf in no-time genieten van dit gerecht.

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 2 uur

 

Ingrediënten (4 personen)

125 ml ananassap

80 ml hoisinsaus

75 gr bruine basterdsuiker

3 el sojasaus

2 tl vijfkruidenpoeder

2 tl sriracha (of chilisaus)

2,5 kilo spareribs

koolsla

frites

Meng voor het glazuur het ananassap, de hoisinsaus, suiker sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de srirachasaus in een kleine koekenpan op laag vuur. Roer ± 5 min tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoog.

Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 8-10 min inkoken. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een passende grote braadslee 500 ml water met 3 el van het glazuur.

Doe de spareribs erin, bedruip ze met de marinade en dek goed af met aluminiumfolie. Stoof de spareribs in ± 2 uur gaar. Keer ze halverwege en vul eventueel water bij. Dit kun je prima de dag of avond ervoor al doen.

Steek 1 uur van tevoren de bbq aan of verwarm de grill van de oven op de hoogste stand. Neem de braadslee uit de oven. Haal de spareribs eruit en bestrijk ze met de helft van het resterende glazuur.

Gril de spareribs 2-3 min aan één kant. Bestrijk ze met de rest van het glazuur, keer ze en gril ze nog 2-3 min of tot ze karameliseren en schroeiplekken krijgen.

Leg de spareribs op een plankje en laat ze afgedekt met aluminiumfolie 5 min rusten. Serveer de spareribs bijvoorbeeld met frites en koolsalade.

 

Bron: Delicious. magazine


Share or like

Pittig gehakt met tortillachips & avocado

Pittig gehakt met tortillachips & avocado

Wentelteefjes met rood fruit

Wentelteefjes met rood fruit