_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

De foto en de gedachte aan deze broodjes maken mij aan het watertanden. Ik maak ze meestal de avond van te voren, zodat ik ze de volgende ochtend alleen even opnieuw hoef op te warmen. En dan kun je er 's avonds alvast eentje proeven. Wel eraan denken dat je dan eerst een foto neemt! ;)

 

bereiden ± 20 min | rijzen ± 3 uur |oven ± 15 min

                

Ingrediënten (8 stuks)

400 gr bloem

1 tl instant gist

½ dl lauw water

1 dl lauwe melk

50 gr gesmolten roomboter

een flinke snuf zout

30 gr suiker

1 ei

1 tl vanille aroma

 

vulling

100 gr zachte roomboter

60 gr suiker

2 el kaneelpoeder

2 el chocoladestukjes, puur

klein scheutje melk

 

glazuur

100 gr poedersuiker

3 el water

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed dit goed door en leg het daarna afgedekt met plastic folie in een met olie ingevette kom. Laat het 2 uur rijzen op een warme plek. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot een rechthoekige vorm. Besmeer het deeg met de zachte roomboter en bestrooi daarna met suiker, kaneel en chocoladestukjes. Rol het deeg in de lengte op en snijd daarna in ongeveer 10 tot 12 stukken.

Leg de stukjes in een beboterde ovenschaal, denk weer af met plastic folie en laat een uur rijzen.

Verwarm de oven de op 200°C. Bestrijk de broodjes met een klein beetje melk. Zet ze in de oven en bak 15 min. Meng de ingrediënten voor het glazuur en verdeel dit over de broodjes. De broodjes kunnen warm en koud gegeten worden.


Share or like

Frittata met groente en pecorino

Frittata met groente en pecorino

Mini chocoladetaartjes met bladgoud

Mini chocoladetaartjes met bladgoud