_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Spicy empanada's

Spicy empanada's

Empanada's kun je vullen met alles wat je lekker vindt. Als je er wat meer maakt en er een frisse salade bij geeft is het een heerlijke maaltijd. Ze kunnen ook prima door als hapje.

 

Bereiden ± 30 min | oven ± 15 min

 

Ingrediënten (4 personen)

500 gr zoete aardappel

1 bosje koriander

2 tenen knoflook

6  jalapeños (uitgelekt, naar smaak meer of minder gebruiken)

2 el olijfolie

300 gr gehakt (lam, rund of varken)

3 el cajunkruiden

12 plakjes hartige taartdeeg, ontdooit

1 ei

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Kook ze kort beetgaar en schud af. Was de koriander, schud hem droog en hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Laat de jalapeños uitlekken. Snijd 1 el jalapeños klein.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt met de knoflook rul. Voeg de zoete aardappel en de cajunkruiden toe en bak ca 5 min mee. Meng in een kom het gehaktmengsel met de koriander en de kleingesneden jalapeños.

Snijd de hoekjes van het deeg zodat cirkels ontstaan. Leg in het midden van elke cirkel een schepje van de gehaktvulling (niet te veel) en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes deeg met behulp van een vork dicht. Kluts het ei en bestrijk de empenada’s ermee.

Verdeel de empenada’s over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca 15 min goudbruin en gaar. Lekker met zure room en een frisse salade.


Share or like

Wentelteefjes met rood fruit

Wentelteefjes met rood fruit

Rood fruit smoothie

Rood fruit smoothie