_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

DIY gekleurde paaseieren

DIY gekleurde paaseieren

Toveren met groente! Dit is een leuke manier om eieren te verven. Je kleurt ze namelijk op een natuurlijke manier, met rode kool. Ik heb er “ombre-kleuren” van gemaakt, door ze niet allemaal evenlang in de vloeistof te laten liggen. Schrik niet dat je vloeistof paars is. De eieren zullen echt blauw worden. Vrolijk Pasen!

 

Bereiden ± 15 min | wachten ± 2 tot 8 uur

 

Ingrediënten (10 eieren)

½ rode kool

4 tl witte wijnazijn

10 witte eieren, hardgekookt

eetbare gouden verf

Snijd de rode kool in grove stukken en doe deze stukken in een grote pan met 1,25 l water. Breng aan de kool en laat voor 45 min trekken. Laat het mengsel helemaal afkoelen voordat je het mengsel door een zeef giet. Roer vervolgens de witte wijnazijn door het rode koolwater

Leg de gekookte eieren in een schaal en giet de vloeistof erover. Zorg ervoor dat de eieren helemaal onder water staan en elkaar niet raken. En wachten maar! Als je niet wilt dat je kunt zien waar de eieren de schaal hebben geraakt, kun je ze elk half uur draaien.

Voor de lichte kleur blauw haal je de eieren na ongeveer een uur uit de vloeistof. De eiren zijn wat dof als je eruit haalt, maar de kleur wordt wat donkerder als het opdroogt. Voor de meest blauwe kleur heb ik de eieren 6uur in de vloeistof laten liggen.

Laat de eieren helemaal drogen en meng wat eetbaar goudpoeder met water. Dip een kwast in de goudverf en spat dit op de eieren. Laat goed drogen, draai de eieren en spat ook wat verf op de andere zijde van de eieren.


Share or like

Ricotta-kaneeltrifle

Ricotta-kaneeltrifle

Kipquiche met lentegroenten

Kipquiche met lentegroenten