Cinnamon twirls

Voor deze twirls gebruik ik hetzelfde deeg als de kaneelbroodjes. Het is een erg fijn deeg om allerlei andere vormen mee te maken en rijst mooi. Je kunt voor de vulling gebruiken wat je zelf lekker vindt. Behalve de klassieke kaneelvulling is een vulling met stukjes sinaasappelschil en pure chocolade ook heerlijk. Of ga voor een simpele vulling van nutella.

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed dit goed door en leg het daarna afgedekt met plastic folie in een met olie ingevette kom. Laat het 2 uur rijzen op een warme plek. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot een rechthoekige vorm. Meng in een kommetje de zachte roomboter met de suiker en kaneel tot een smeerbaar geheel. Besmeer het deeg met de zachte roomboter. Vouw het deeg dubbel en snijd er repen van 1,5 cm uit. Snijd elke reep vervolgens doormidden maar niet helemaal! Laat hem waar hij is dubbelgevouwen ongeveer 1cm aan elkaar zitten. Pak de twee repen en vouw deze om en om. Pak beide uiteinden en rol een paar keer op, zodat de sliert zich opdraait. Leg de sliert deeg neer en rol vanaf 1 kant op (als een slakkenhuisje). Stop het einde onder het broodje. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat, dek af met een theedoek en laat een uur rijzen.

Verwarm de oven de op 200°C. Bestrijk de broodjes met een klein beetje melk. Zet ze in de oven en bak 20 min. Meng de ingrediënten voor het glazuur en verdeel dit over de broodjes. De broodjes kunnen warm en koud gegeten worden.

 

bereiden ± 20 min | rijzen ± 3 uur | oven ± 15 min

                

Ingrediënten (8 stuks)

400 gr bloem

1 tl instant gist

½ dl lauw water

1 dl lauwe melk

50 gr gesmolten roomboter

een flinke snuf zout

30 gr suiker

1 ei

1 tl vanille aroma

 

vulling

100 gr zachte roomboter

60 gr suiker

2 el kaneelpoeder

klein scheutje melk

 

glazuur

100 gr poedersuiker

3 el water


Share or like