_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Deze tomatensoep krijgt een heerlijke smaak doordat je de tomaten in de oven roostert. Als je de soep te dik vindt, kun je wat meer groentebouillon toevoegen. Lekker met zelfgemaakt stokbrood of toastjes met kaas en worst.

 

Bereiden ± 60 min | oven ± 45 min

 

Ingrediënten (4 personen)

1 kg tomaten (roma- of vleestomaten)

1 takje trostomaatjes

50 gr boter

2 uien

2 wortels

1 courgette

2 stengels bleekselderij

2 tenen knoflook

1 blik tomatenblokjes

2 el tomatenpuree

1 laurierblaadje

1 takje basilicum

1 l groentebouillon

10 mini mozzarellabolletjes

snuf suiker en zout

peper

Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Bestrooi met wat suiker, zout, peper en olijfolie en rooster ze 45 min. Laat de oven aanstaan.

Snijd de uien, wortels, courgette, bleekselderij en knoflook in kleine stukken. Verhit de boter met de olijfolie in een soeppan en bak de groenten 4 min. Voeg de bliktomaten, tomatenpuree, laurier, basilicum, geroosterde tomaten (plus het sap) en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat een uur trekken.

Leg de trostomaten en mini mozzerellabolletjes op een bakplaat en rooster ze in de oven tot ze zacht zijn. Laat de mozzerellabolletjes niet helemaal smelten.

Verwijder de laurier, laat de soep wat afkoelen en pureer de soep. Warm de soep nog even op en voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de soep in kommen en verdeel de smeltende mozzerella en trostomaten erover. Garneer met basilicumblaadjes.


Share or like

Pulled pork met ananassalsa

Pulled pork met ananassalsa

Stokbroden

Stokbroden