_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Ravioli

Ravioli

Druilerig, koud weer? Heerlijk om lekker in de keuken rond te hangen en zelf pasta te maken. Dit is wat tijdrovend, zeker als je pasta voor veel mensen wilt maken. Maar absoluut de moeite waard! Niets kan tippen aan zelfgemaakte pasta. Ik vind het leuk om verschillende soorten vulling te maken zodat je een aantal schalen kunt serveren met ravioli. Extra leuk om elke smaak een andere vorm te geven. Je kunt wat meer deeg maken als je toch bezig bent. In plasticfolie kun je het zeker een maand in de vriezer bewaren.

 

Bereiden ± 60 min | rusten 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

300 gr tipo ‘00’ bloem

3 eieren

100 gr zachte geitenkaas

250 gr ricotta

75 gr zongedroogde tomaten

handje rucola

olijfolie, zout en peper

 

Variatietips voor de vulling:

-       Ricotta, parmezaan, geroosterde paprika en basilicum

-       Ricotta, parmezaan, citroen en peterselie

-       Ricotta, parmezaan, spekjes, rode peper en citroen

-       Ricotta, parmezaan, spinazie en ham

Het is trouwens ook verrukkelijk om een saliebotersaus te maken voor over de ravioli.

Begin met het maken van de vulling voor de ravioli. Dan kun je straks als je het deeg klaar hebt, direct verder met vullen en voorkom je dat het deeg uitdroogt. Onderaan het recept vind je een aantal variatietips voor de vulling.

Meng de zachte geitenkaas door de ricotta. Hak de zongedroogde tomaten fijn en roer ze door het ricottamengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de bloem met een snuf zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en roer ze los met een vork. Met steeds wat verder naar buiten zodat je ook langzaam wat meel bij de eieren gaat vermengen. Als je wat meer meel hebt gemengd, kun je niet meer roeren met de vork en ga je met je handen verder kneden. Kneed het deeg 15 min zodat je een elastisch deeg krijgt. Als het te droog is, kun je wat water toevoegen. Maak een bal van het deeg, verpak hem in plasticfolie en laat hem 30 min rusten. Je hem ook tot gebruik in de koelkast bewaren (max. 2 dagen).

Snijd telkens een stuk van het deeg af en haal het deeg door de pastamachine zodat je een mooie, dunne lap deeg krijgt.

Leg met een theelepel hoopjes vulling op de lap deeg en maak het deeg om de vulling vochtig met wat water. Leg er een tweede deegvel op en druk goed aan rondom de vulling. Er mag geen lucht in zitten, dan gaat de ravioli stuk tijdens het koken. Snijd met een roller en druk met een uitsteker de ravioli uit het deeg. Leg ze op een met bloem bestoven plank of bord tot je alles klaar hebt. Houd er rekening mee dat de pasta groter wordt tijdens het koken. Maak de ravioli dus niet te groot om te voorkomen dat je pannenkoeken krijgt.

Breng een pan met water aan de kook en kook de ravioli in ongeveer 5 min gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water (van afgieten gaan ze stuk) en leg ze in een mooie schaal. Besprenkel met olijfolie en peper en verdeel de rucola erover.


Share or like

Kip & noodles met sojadressing

Kip & noodles met sojadressing

Meringue citroencheesecake taartjes

Meringue citroencheesecake taartjes