_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Pulled pork met ananassalsa

Pulled pork met ananassalsa

Dit is echt een heerlijke combinatie. De ananas wordt lekker zoet doordat je hem roostert. Ik had het mezelf wel makkelijk gemaakt en bijna klare pulled pork gekocht. Die was al voorgegaard en hoefde nog maar 30 min in de oven om daarna uit elkaar gehaald te worden. Moet kunnen af en toe.

 

Bereiden ± 45 min | oven ± 30 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr pulled pork

8 tortilla’s

½ rode kool

1 citroen

1 sinaasappel

1 avocado

1 el zure room

1 limoen

1 portie ananassalsa

Ananassalsa

1 ananas

1 rode peper

1 gele peper

1 rode ui

blaadjes van 3 takjes munt

1 limoen

olijfolie

Begin met de ananassalsa. Schil de ananas zodat je geen bruine punten meer ziet. Snijd de ananas in 8 punten en verwijder uit elke punt het hart. Verhit een droge koekenpan op matig vuur en bak de ananas hierin tot hij droog en bruin begint te worden. Haal uit de pan en laat wat afkoelen voordat je hem in kleine blokjes snijdt. Doe de ananas samen met het sap dat vrijkomt in een kom. Snijd de rode ui, pepers en munt fijn en doe dit bij de ananas. Voeg het sap van een limoen en wat olijfolie toe en zet tot gebruik weg.

Haal de buitenste bladeren van de rode kool af en halveer hem. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het beste met een keukenmachine of mandoline. Doe de rode kool in een kom en voeg het sap van een halve citroen en een halve sinaasappel toe. Het citroensap zorgt ervoor dat de kool wat zachter wordt. Zet tot gebruik weg. Je kunt de andere helft van de rode kool de dag erna rauw door een salade mengen.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Doe een helft in een keukenmachine en maal samen met 1 el zure room, 1 tl limoensap en wat zout tot een gladde crème. Doe in een kom en bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd de andere helft van de avocado in kleine stukjes. Meng met 1 tl limoensap en zet gebruik apart.

Verwarm de oven en bak de pulled pork tot hij warm is. Ik had een voorgegaard stuk vlees wat een half uur in de oven moest. Je kunt het ook helemaal kant en klaar kopen. Of zelf maken, maar dan moet je een dag vantevoren beginnen. Haal het stuk vlees met twee vorken los.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tortilla’s tot ze gaar zijn.

Vul de tortilla’s met pulled pork, ananassalsa, stukjes avocado, avocadocrème en rode kool.


Share or like

Homemade coffee

Homemade coffee

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep