_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Easy peasy spaghetti

Easy peasy spaghetti

Deze spaghetti maakte onze oom die in Toscane woont als lunch tijdens onze tripjes naar Italië. Het smaakt hier in Nederland helaas nooit zoals in Italië. Maar op avonden dat we weinig tijd hebben, maak ik dit regelmatig. Het is supersnel klaar en je hebt er maar een paar dingen voor nodig. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke frisse salade bij en je bent klaar. Ohja, koop ook wat pepermunt of ga die avond de deur niet meer uit, want ik gebruik heel wat knoflook in dit recept.

 

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

400 gr spaghetti

300 gr spekblokjes of pancetta

3 tenen knoflook

parmezaanse kaas

olijfolie met rode peper

peterselie

Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens verpakking beetgaar en giet af.

Bak ondertussen op matig vuur de spekblokjes bruin en knapperig. Voeg op het einde de fijngesneden knoflook toe en draai het vuur laag. Fruit de knoflook in het vet van het spek. De knoflook mag niet verbranden, dan wordt hij bitter van smaak!

Giet de uitgebakken spekjes samen met de knoflook en het vet bij de spaghetti. Serveer met parmezaanse kaas, fijngesneden peterselie en rode peperolijfolie. Lekker met een salade of met brood.


Share or like

Kabeljauwhaasjes met tomatenrisotto

Kabeljauwhaasjes met tomatenrisotto

Frisse salade

Frisse salade