Frisse salade

Een zomerse salade die je zowel als lunch met wat brood kunt eten of als bijgerecht bij het avondeten. Lekker snel te maken, altijd fijn! Als je niet van een grapefruit houdt, kun je deze vervangen door bijv. een sinaasappel. Voeg dan wel voor een zuurtje wat azijn of citroensap toe aan je dressing.

Was de sla, laat uitlekken en doe deze in een mooie schaal. Verhit op matig vuur een droge koekenpan en rooster de pompoenpitten totdat ze beginnen te knappen. Haal de pitten uit de pan en laat in een schaaltje afkoelen. Snijd de schil van de grapefruit en snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de partjes over de salade. Vang het sap op voor de dressing.

Meng de rode biet en wortel door de sla. Doe voor de dressing 2 el sap met 3 el olijfolie in een schone jampot. Voeg peper en zout toe en schud tot de dressing is gemengd. Giet de dressing over de sla en verdeel de pompoenpitten erover.

 

Bereiden ± 20 min

 

Ingrediënten (4 personen)

200 gr gemengde sla (bijv. rucolamelange)

50 gr wortels, julienne gesneden

50 gr rode biet, julienne gesneden

handje pompoenpitten

1 rode grapefruit

olijfolie

zout en peper


Like or share