_MG_7811-Edit-Edit.jpg

Hi!

Welkom op mijn site LaundryFood. Hier vind je allerlei recepten van lunch, ontbijt en diner tot gebak. Veel lees- en kookplezier. Als je iets maakt van onze site, vinden we het erg leuk om dat terug te vinden met #LaundryFood!

Homemade coffee

Homemade coffee

Niets is lekkerder dat de geur van versgemalen koffie, vooral ’s ochtends vroeg. Ik gebruik een handmatige keramische koffiemolen van Hario. Deze molen is instelbaar voor alle malingen, maar eenmaal ingesteld hoef je er nooit meer aan te komen. Bovendien wordt een deksel meegeleverd, zodat je de maling luchtdicht kunt bewaren en de volgende keer weer kunt gebruiken. Erg handig!

 

Bereiden ± 10 min

                     

Ingrediënten

7 gram koffiebonen

200 – 250 ml melk

Rietsuiker

 

Benodigdheden

Percolator

Melkopschuimer

Melkkannetje

Maal ongeveer 7 gram koffiebonen per kopje koffie. Illy medium roast koffiebonen hebben we altijd wel in huis. Soms laten we ons verleiden door een Zuid-Amerikaanse koffie van Coffee Mundo (ook online te bestellen!).

Doe water onder in het reservoir van de percolator. Ik gebruik al jaren de Bialetti Moka Express. Vul het koffiefilter volledig de versgemalen koffie en strijk de overtollig koffie af. Druk de koffie niet aan. Zet het koffiepotje op middelhoog vuur. Zodra de druk hoog genoeg is in het reservoir, wordt het water door de koffie geduwd en neemt het de heerlijke smaak en aroma van de koffie mee. De koffie stroomt in het bovenste reservoir van de Moka en de heerlijke koffiegeur verspreidt zich in het huis! Geniet van je espresso!

Voor een cappuccino kook je 200-250ml (afhankelijk van de grootte van je mok) volle melk. Schenk de melk in een melkkannetje. Houd de melkopschuimer ca. 10 sec aan het oppervlak van de melk zodat een schuimlaag ontstaat. Voor een mooi fijn schuim hou je de opschuimer nog 30 sec diep in de melk zodat het grove schuim verdwijnt. Schenk het opgeschuimde melk bij de espresso in een grote mok. Serveer met rietsuiker.


Share or like

Discodip-verjaardagstaart

Discodip-verjaardagstaart

Pulled pork met ananassalsa

Pulled pork met ananassalsa